Flag

Pindakoekjes (basisrecept)

15 koekjes
Gemiddeld
20
De lekkerste pindakoekjes maak je natuurlijk met pindakaas! Deze smaakvolle en knapperige koekjes bak je vanaf de basis.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pindakaaskoekjes
200 gbloem
0,5 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
0,5 tlDr. Oetker Backin
snufjezout
115 gboter (op kamertemperatuur)
175 gsuiker (bij voorkeur lichtbruine rietsuiker)
1ei (maat L op kamertemperatuur)
1 tlDr. Oetker Aroma Vanillesmaak
125 gpindakaas
75 gpinda's (ongezouten)
1eidooier (maat M)
Extra nodig
2bakplaten
plasticfolie
bakpapier
kwastje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak
1

Meng in een kom de bloem, Baksoda, Backin en het zout.

2

Mix in een andere kom de boter en suiker tot een lichtgele en gladde massa.

3

Meng het ei erdoor. Voeg de Vanille Aroma en pindakaas toe en kneed de inhoud van beide kommen als geheel tot een mooi pindakoekjesdeeg.

4

Dek de kom met plasticfolie af en laat het pindakoekjes deeg 2 uur rusten.

5

Verwarm de oven voor.

Baktijd: 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

6

Haal het pindakaas koekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).

7

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat; verdeel de koekjes over 2 bakplaten en zorg ervoor dat er ruimte tussen de koekjes blijft.

8

Hak de pinda’s grof en bestrooi de koekjes ermee. Bestrijk de koekjes met een kwastje licht met wat eigeel.

9

Bak de pindakaaskoekjes 10 minuten en laat ze 5 minuten uit de oven afkoelen voor je op een rek helemaal laat afkoelen.