Flag

Pina Colada cupcakes

12 stuks
Gemiddeld
40
Cupcakes met kokos, ananas en een scheutje rum met daarop een romige kokosbotercreme. Heerlijke cupcake voor zonnige dagen!
Logo Image
Baktips
Wil je een alcoholvrije variant op deze cupcake? Vervang de rum door 2 theelepels rum aroma.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes (rode)
mixer met gardes
Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine
2eieren
50 mlkokosmelk
50 mlmelk
100 ggeraspte kokos
100 gananasschijven (fijngehakt)
rum (of kokosnootrum)
Voor de topping
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
75 mlmelk
25 mlkokosroom
100 gboter (op kamertemperatuur)
Voor decoratie
strooibusDr. Oetker Glittersuiker (roze)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes  (rode)
Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Bereidingswijze cupcakes

Voeg aan de basismix de kokosmelk en melk toe en het scheutje kokosrum. Doe de boter en eieren erbij en meng dit met de mixer op de laagste stand door elkaar. Voeg ,als alles gemengd is met elkaar, de fijngeraspte kokos en de fijngehakte ananas toe. Klop het besag daarna nog een minuut op de hoogste stand.

2

Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en bak de cupcakes in ongeveer in 25 minuten gaar.

Baktijd: 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

3

Bereidingswijze botercreme

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang 100 ml melk door 75 ml melk en 25 ml kokosroom.

4

Spuit op elke cupcake een mooie toef en bestrooi daarna met roze decoratiesuiker.

Baktips

  • Wil je een alcoholvrije variant op deze cupcake? Vervang de rum door 2 theelepels rum aroma.