Flag

Pantervlekken taart

1 taart
Moeilijk
60
Beestachtig lekker en helemaal hip! Een leuke uitdagende taart met pantervlekken maak je zo:
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart met pantervlekken
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
cacao
500 gblanke marsepein of witte fondant
Extra nodig
3spuitzakken
2kwastjes
2kommetjes/bakjes (glazen)
springvorm doorsnede 20 cm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Maak de biscuitmix aan zoals staat aangegeven op de verpakking.Verdeel het biscuitbeslag over drie kommen. Van de wit heb je het meeste nodig dus daarvan neem je de helft.  Van wat is overgebleven doe je ieder de helft in een kom. Je hebt nu 3 kommen.

2
Picture - Pantervlekke taart Stap 1.png

De volste kom zet je apart, hier hoef je geen kleurstof aan toe te voegen. De andere twee kommen kleur je, eentje met cacaopoeder (twee eetlepels en een theelepeltje water en dan goed doorroeren) en de ander met oranje kleurstof (meng rood en geel van de kleurstofstiften door elkaar).

3

Doe elke kleur in een spuitzak. Je hebt geen spuitmondjes nodig.

4

Doe eerst een kleine laag van het naturel biscuitbeslag in een ingevette bakvorm.

5

Knip een klein hoekje aan de onderkant af van je met bruinbeslag gevulde spuitzak. Spuit nu van buiten naar binnen 3 cirkels op het naturel beslag.

6

Spuit nu met de oranje kleur 3 cirkels bovenop de bruine cirkels.

7

Om de ruimtes op te vullen spuit je weer met wit zodat alle kleuren weer op gelijke hoogte liggen.

8

Spuit nu met wit een laag over alles heen en herhaal de stappen van bruin en oranje nogmaals. Sluit af met een egale laag naturel.

9

Bak de pantervlekken taart in de voorverwarmde oven en laat de pantervlekkentaart goed afkoelen.

Baktijd: 30 - 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

10

Maak de botercreme zoals aangegeven staat op de verpakking. Snij de taart in het midden door en vul de taart met een laagje botercreme. Smeer daarna de gehele taart af met de botercreme.

11

Rol van blanke marsepein een grote plak uit en vouw deze om de taart heen en strijk hem glad.

12

Neem twee kleine bakjes en doe in eentje een eetlepel bruine kleurstof en in de ander een eetlepel oranje kleurstof. Voeg bij beide een druppel water toe en roer goed door.

13

Maak nu pantervlekken op de taart met de kleurstof door eerst een oranje vlek te maken en daarna met bruin aan iedere kant een bruine rand. Zo ontstaan de pantervlekken.Als de taart helemaal geschilderd is is hij klaar. En bij het aansnijden komen de vlekken binnenin tevoorschijn!

14

Spuit boven op de cirkels nog een laagje bruin beslag.