Flag

Paaskuiken cupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
40
Wie komt daar uit het ei gekropen? Paascupcakes kuikens! Geef ze een plekje bij jouw feestelijke paasbrunch.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
kunststof mesje voor fondant
Ingrediënten voor de paascupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel (of CupCakes Chocolade)
100 gmargarine op kamertemperatuur
100 mlmelk
2eieren op kamertemperatuur
Voor decoratie
2 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit
1 zakjeDr. Oetker Topping Wit
1 verpakkingverpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
2 tubesDr. Oetker Kleurstoffen rood en geel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel (of CupCakes Chocolade)
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - Dr. Oetker Topping Wit
Picture - verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen rood en geel

Bereidingswijze

Baktijd: 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

1

 Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

2

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes (bijv. van Dr. Oetker) hierop.

3

Verwarm de oven voor.

Positie rooster: Midden

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C


Cupcakes maken
4

Doe de cupcakemix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

5

 Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) gedurende 1 minuut tot een glad beslag.  Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes. 

6

Bak de cupcakes in ca.22 minuten gaar. 
De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.
Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je ze gaat decoreren.


Paascupcakes versieren
7

Kleur een stuk wit fondant geel met een beetje gele kleurstof. Kneed een stukje geel fondant soepel in je handen tot een bolletje. Rol het bolletje uit tot een plakje. Steek met ronde uitsteker (grootte cupcake) een rondje uit de fondant.

8

Neem een stukje witte fondant en rol dit uit tot een dun plakje. Steek met dezelfde ronde uitsteker uit de fondant eenzelfde rondje. Snijd uit het witte rondje het middenstuk van ongeveer 2 cm breed er tussenuit. Nu heb je het bovenstuk en het onderstuk van de eierschelp. Maak van de rechte randen nu een gekarteld randje door er met je mesje kleine hoekjes uit te halen.

9

Plak het gele rondje met wat topping op de cupcake en plak de twee witte stukjes eierschelp boven en onderin op het gele rondje vast.

10

Kleur nu een stukje witte fondant oranje met gele en rode kleurstoffen. Maak een klein bolletje van oranje fondant en rol deze vervolgens tot een kegeltje. Maak het brede gedeelte aan de onderkant wat platter en maak met het mesje een snede vanaf de smalle bovenkant naar beneden zodat een snaveltje ontstaat.

11

Plak het snaveltje in het midden van het gele stuk op de cupcake en maak daarna met een puntig voorwerp twee kuiltjes boven de snavel als ogen. Vul de kuiltjes op met de donkerbuine choco stift, zodat oogjes ontstaan. Maak van rode marsepein een mooi strikje voor de paaskuiken.