Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Wow, dat is nog eens een verwennerij! Deze Pavlova maak je in een handomdraai met Dr. Oetker Mix voor Meringue.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Voor de pavlova:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml water of 60 gram

Voor de noten-karamel:

1 zakje Dr. Oetker Walnoten
1 zakje Dr. Oetker Hazelnoten
150 g kristalsuiker
60 g roomboter gezouten (in blokjes)
200 ml slagroom
1 el water
50 g pure chocolade

Extra nodig:

bakplaat met bakpapier

Bereiding

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 120°C

Heteluchtoven: 100°C

Baktijd: 60 Min.

2

De Pavlova maken:

Doe de mix voor Meringue en het water in een smalle hoge beslagkom en meng het kort door elkaar.

3

Klop de Meringue met de mixer met garden op de hoogste stand in min. 4 minuten stijf. De Meringue is stijf genoeg als de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de Meringue eruit loopt.

4

Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.

5

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 60 minuten.

6

Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten. Laat de oven dicht.

Opstijftijd: 120 Min.

7

Noten-karamel maken:

Verwarm het water en de suiker in een ruime pan met dikke bodem.

8

Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter beetje voor beetje toe en terwijl je roert met een garde.

9

Verwarm ondertussen in een andere pannetje de room. Schenk de warme room langzaam bij de warme suiker massa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.

10

Smelt de chocolade au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water.)

11

Schenk de warme noten-karamel over de Pavlova. Druppel met een lepel de gesmolten chocolade speels over de Pavlova.

Voedingswaarden Voor het recept Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 13419kJ
3202kcal
1738kJ
415kcal
Vet 201g 26g
Koolhydraten 318g 41g
Eiwit 30g 3.9g