Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Naked Red Velvet Cake

Red Velvet op z’n mooist. Een prachtige laagjestaart: gevuld met heerlijke (zelfgemaakte) frambozenmousse en romige topping.

16 - 20 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Red Velvet Cake

Voor de frambozenmousse:

150 g frambozen (75 g voor mousse en 75 g voor decoratie)
2 el frambozenjam
40 g basterdsuiker (witte)
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

Voor de Red Velvet taart:

2 pakken Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
4 eieren
200 ml slagroom

Voor de topping:

300 ml slagroom
200 g MonChou (in wikkel)

Optioneel voor de extra touch:

1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur

Extra nodig:

mixer met garden
steelpan
2 spuitzakken
bord
kom

Bereiding

Bereiding

1

Frambozenmousse maken:

Leg 3 blaadjes gelatine in een bakje koud water. Prak met een vork 75 gram frambozen fijn. Doe de geprakte frambozen, de basterdsuiker en de frambozenjam in een steelpan. Verwarm het. Knijp een blaadje gelatine uit en laat deze, al roerende, oplossen in het frambozenmengsel. Is deze opgelost, voeg de volgende blaadjes een voor een toe. Laat dit frambozenmengsel afkoelen in een kom.

2

Mix de slagroom (250 ml) met het zakje vanillesuiker tot een mooie stevige room. Meng het afgekoelde frambozenmengsel voorzichtig met een spatel door de geklopte slagroom en laat verder opstijven in de koelkast, dit duurt ongeveer twee uur.

3

Red Velvet Cake bakken:

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 150°C

4

Hoge bakvorm maken:

Maak 1 hoge bakvorm van de 2 bijgevoegde bakvormen. Maak eerst 1 bakvorm volgens de gebruiksaanwijzing. Schuif daarna de rand van de tweede bakvorm over de gemaakte vorm. Probeer de kartels zo min mogelijk te vouwen. Zorg dat de kartels goed, om en om, over de rand zitten. Zet de bakvorm alvast op de bakplaat van de oven.

5

Doe de zakjes Red Velvet Cake mix, eieren en slagroom (200 ml) in een kom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift. Klop daarna met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.

6

Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de Red Velvet Cake in 50-60 minuten gaar.

Baktijd: 50 - 60 Min.

7

Controleer of de Red Velvet Cake gaar is door met een prikker in het midden van de taart te prikken. Als deze er schoon uit komt is de taart gaar. Laat anders de taart nog 5 tot 10 minuten verder garen. Laat de Red Velvet Cake na het bakken helemaal afkoelen.

8

Snijd de afgekoelde Red Velvet Cake drie keer horizontaal door, zodat je 4 lagen hebt, maak de lagen even dik. Leg de onderste laag op een bord.

9

Topping maken:

Doe de MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. Voeg de zakjes toppingmix en 300 ml slagroom toe en mix het geheel, met de mixer op de laagste stand, in een halve minuut tot een dikke topping. Mix daarna ongeveer 2 minuten op de hoogste stand de topping luchtig. Doe het in de spuitzak. Vul de andere spuitzak met de frambozenmousse.

10

Verdeel met de spuitzak een laag frambozenmousse op de onderste taartlaag. Begin aan de rand en maak langzaam cirkels naar binnen. Leg hier een laag Red Velvet Cake op. Verdeel hier, op dezelfde manier, een laag witte roomtopping over. Herhaal dit nog een keer met de frambozen mousse. Zorg dat je een beetje witte roomtopping overhoudt voor bovenop de taart. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.

11

Verdeel vlak voor het serveren de rest van de topping over de bovenkant van de Red Velvet Cake en decoreer de topping met de achtergehouden frambozen.

Extra touch:

Maak er een mooie drip cake van. Hiervoor heb je extra nodig: 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Roze.

Voor deze variant verdeel je alle topping tussen de lagen, je hoeft geen topping op de bovenkant van de Naked Red Velvet Cake te doen. Strijk de zijkant van de Naked Red Velvet Cake glad met een mes. Zorg dat er geen topping of frambozen uitsteken. Snijd de bolling aan de bovenkant van het taartje, zodat je een vlakke bovenkant hebt. Verwarm het zakje 1 minuut in warm water en doe het roze glazuur in een schaaltje. Schep met een lepel wat glazuur op de buitenste rand van de bovenkant van de taart. Duw het voorzichtig over de rand, zodat de glazuur naar beneden lekt. Doe dit rondom de taart. Het glazuur dat je overhoudt, verdeel je over de bovenkant van de taart. Leg de frambozen daarop.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Red Velvet Cake

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1042kJ
249kcal
1247kJ
297kcal
Vet 18g 22g
Koolhydraten 16g 20g
Eiwit 5.1g 6.1g