Flag

Naked Drip Paastaart

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
105
Met deze paastaart op tafel maak je echt indruk tijdens de paasbrunch. De decoratie kun je net zo mooi maken als je zelf wilt, wij kozen voor paaseitjes.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Naked Drip Paastaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 gboter (op kamertemperatuur)
125 mlmelk
3 - 4 elaardbeienjam
strooibusDr. Oetker Regenboogfantasie
Voor de decoratie
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
chocolade paaseitjes , chocoladesticks, koekjes naar keuze
Extra nodig
springvorm 20 cm
mixer met gardes
kartelmes/broodmes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Verwarm de oven voor.

Baktijd: 35 - 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Bak de biscuittaart volgens de bereidingswijze op de verpakking. Je kunt controleren of de taart gaar is door met een prikker in het midden van de taart te prikken. Als deze er schoon uit komt is taart gaar, zo niet, bak de taart nog 5 tot minuten extra en controleer opnieuw. Laat de taart na het bakken helemaal afkoelen.

3

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gebruik de helft van de botercrème voor de vulling. Maak deze vulling op smaak met Regenboogfantasie Chocoladebolletjes.

4

Is de bovenkant van de taart een beetje bol? Draai de taart om, zodat je een vlakke bovenkant krijgt. Snijd de taart twee keer horizontaal door, zodat je drie lagen hebt. Haal er 2 gedeeltes biscuittaart af en leg het onderste gedeelte op een serveerbord. Bestrijk deze laag met de crème. Leg de tweede biscuit laag erop. Bestrijk deze met 3-4 eetlepels aardbeienjam. Leg de bovenste laag op de taart.

5

Bestrijk nu de taart met de overgebleven botercrème, zodat de taart mooi glad wordt. Het geeft een leuk effect als je nog wat van de taart ziet.

6

Choco drips maken

Verwarm de Choco Dip volgens de aanwijzingen op de beker. Leg alle chocoladedecoratie klaar. Hak de eventueel wat grotere stukken chocolade kleiner.

7

Maak de choco drips op de taart door met een lepeltje langs de rand een klein beetje Choco Dip te gieten. Zorg dat de dip niet te warm is. Het moet ongeveer yoghurt dikte zijn. Als je de randen gedaan hebt, kun je het midden opvullen met de Choco Dip.

8

Versier de taart daarna met paasdecoratie. Begin in het midden met de grotere decoratie en daarna de kleinere decoratie.