Flag

MonChou Stracciatella taart

12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Een MonChou Stracciatella taart met stukjes chocolade, onweerstaanbaar lekker.
Logo Image
Baktips
Voor een luchtigere MonChou taart, klop de taartvulling 2 minuten op de middelste stand tot een luchtige massa.
Baktips
Meng 15 gram gezeefde caacaopoeder door de taartmix en bereid de taart verder volgends de standaard bereidingswijze.
Baktips
Vervang de 250 ml slagroom door 250 ml kokosmelk en bereid de taart verder volgens de standaard bereidingswijze.
Baktips
Bestrijk de kruimelbodem met een laagje frambozenjam. Spatel voorzichtig (diepvries) frambozen door het MonChou Stracciatella mengsel.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Mon Chou Stracciatella taart
1 pakDr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
200 gMonChou
250 mlslagroom
75 gmargarine
100 mlwater
200 gpure chocolade hagelslag

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
1

Taartbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 75 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2

Mon Chou Stracciatella taart bereiden

Klop in een kom de MonChou (200 gram op kamertemperatuur) met de mixer met garden glad. Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.

3

Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. Spatel de hagelslag door het taartmengsel. Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de stracciatella taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

4

Mon Chou Stracciatella taart versieren

Garneer de MonChou Stracciatella taart vlak voor serveren met bijvoorbeeld chocoladeschilfers of gezeefde cacaopoeder.

Baktips

  • Voor een luchtigere MonChou taart, klop de taartvulling 2 minuten op de middelste stand tot een luchtige massa.
  • Meng 15 gram gezeefde caacaopoeder door de taartmix en bereid de taart verder volgends de standaard bereidingswijze.
  • Vervang de 250 ml slagroom door 250 ml kokosmelk en bereid de taart verder volgens de standaard bereidingswijze.
  • Bestrijk de kruimelbodem met een laagje frambozenjam. Spatel voorzichtig (diepvries) frambozen door het MonChou Stracciatella mengsel.