Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Moederdagtaart

Voor de allerliefste moeder: een prachtige, zelfgemaakte moederdagtaart! Dat is toch het allermooiste moederdagscadeau?

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Moederdagtaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk (koud)
200 g jam naar keuze

Decoratie:

125 g Marsepein (Rood, blauw, geel)
1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Bereiding

Bereiding

1

Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op het pak, laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de taartvorm.

2

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem van de springvorm. Laat de taart goed afkoelen.

3

Moederdagtaart vullen:

Moederdagtaart vullen:

Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijdt de taart voorzichtig doormidden.

4

Haal de bovenkant voorzichtig van de taart. Nu kun je de moederdagtaart bestrijken met jam naar keuze.

5

Bestrijk de jam met een laagje botercrème, leg de bovenkant er op en bestrijk de bovenkant en zijkant met botercrème (maskeren).

6

De moederdagtaart versieren:

Kneed de witte fondant soepel zodat hij gekleurd kan worden. Gebruik hiervoor de rode kleurstofstift. Spuit en beetje op de fondant en kneed het door tot het egaal van kleur is. Maak er tot slot een bolletje van.

7

Bestrooi je werkblad met poedersuiker. Rol het fondant uit tot een ronde lap van 32x32 cm en een dikte van 4mm. Leg met behulp van de deegroller de lap op de taartbodem.

8

Vouw voorzichtig het fondant om de taart het druk het aan de onderkant een beetje aan. Snijd met een scherp mesje de overtollige fondant af, laat een randje van 3 mm over. Duw het fondant onder de rand van de taart.

9

Voor de bolletjes aan de zijkant snijd je de rode marsepein van het blok. Doe hetzelfde met de roze marsepein. Maak bolletjes van de rode marsepein en maak iets kleinere bolletjes van de roze marsepein. Deze bolletjes leg je rondom de moederdagtaart.

10

Snijd nu de roze, groen en rode marsepein los. Rol deze afzonderlijk van elkaar uit en steek er de letters uit. Je kunt de taart verder versieren met alle vormen die je leuk vindt: hartjes, bloemetjes, stipjes, streepjes...En klaar is de moederdagtaart!

Voedingswaarden Voor het recept Moederdagtaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1204kJ
435kcal
1082kJ
391kcal
Vet 12g 10g
Koolhydraten 46g 42g
Eiwit 4.4g 3.9g