Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mini Red Velvet Cakejes met kokos

Leuke recepten.nl maakte speciaal voor de Kerst een leuke variatie op Red Velvet Cake. Mini Red Velvet Tulbandjes. Op en top Kerst.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mini Red Velvet Cakejes met kokos

Voor de Red Velvet Cakejes:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
200 ml kokosmelk
2 eieren
100 g MonChou
geraspte kokos
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

Extra nodig:

boter om in te vetten
12 tulbandvormen van ca. 7 cm doorsnede
1 spuitzak

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Doe de Red Velvet Mix in een beslagkom. Voeg 100 ml kokosmelk en de eieren toe en mix zachtjes door elkaar. Mix daarna nog 3 minuten op hoge snelheid tot een gladde massa.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 25 Min.

2

Vet de vormpjes in met een beetje boter. Vul ze daarna tot 2/3 met het Red Velvetbeslag. Dit kan met een lepel maar als je dit een geklieder vindt kun je het beslag ook in een spuitzak doen en in de vormpjes spuiten.

3

Plaats de vormpjes ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn met een satéprikker. Laat de tulband Red Velvet cakejes daarna afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.

4

Maak ondertussen de roomkaas topping: Mix de roomkaas glad met de mixer. Voeg 100 ml kokosmelk en de toppingmix toe en klop tot een romige massa.

5

Doe de kokos-topping in een spuitzak en spuit een mooie cirkel op de Red Velvet cakejes. Garneer met de zilveren parels en wat geraspte kokos.

Voedingswaarden Voor het recept Mini Red Velvet Cakejes met kokos

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 725kJ
174kcal
1172kJ
281kcal
Vet 13g 21g
Koolhydraten 10g 16g
Eiwit 3.6g 5.8g