Flag

Luxe slagroomtaart met fruit

1 taart
Gemiddeld
60
Iets te vieren? Maak een luxe slagroomtaart met vers fruit.
Wat is er nou luxer dan een rijke, romige slagroomtaart met een overvloed aan kleurrijk rood fruit? Deze slagroomtaart is niet alleen verrukkelijk, maar ook een waar kunstwerk. Begin met het bakken van de biscuittaart, en vul deze met romige slagroom en jam. Laat je creativiteit de vrije loop en ...
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
springvorm Ø 24 cm
kartelmes/broodmes
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening
Voor de slagroomtaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (op kamertemperatuur)
50 mlwater
Voor decoratie
750 mlslagroom
75 gsuiker
2 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
jam naar smaak
1 zakjeDr. Oetker Nougatine
fruit naar wens

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Slagroomtaart bodem bereiden

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Slagroomtaart vullen

Picture - taart doorsnijden.jpg

Klop de slagroom met de suiker en Klop-fix luchtig. Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de slagroomtaart zodat deze niet verschuift en snijd de slagroomtaart voorzichtig horizontaal doormidden.

3
Picture - Botercreme verdelen.jpg

Bestrijk het onderste deel van de slagroomtaart met een dun laagje jam en ongeveer 1/4 van de slagroom.Leg het middelste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zachtjes aan. Verdeel nog ca. 1/4 van de slagroom op de middelste taartbodem.

4
Picture - taart maskeren met botercreme.jpg

Leg het laatste deel van de slagroomtaart op de slagroom en druk deze zacht aan. Schep een klein deel van de slagroom op de taart, voldoende om de slagroomtaart geheel te bestrijken met room (maskeren).

5

Decoreer de rand van de slagroomtaart met Nougatine. Druk de Nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de slagroomtaart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de slagroomtaart versierd is.

6

Verdeel de slagroomtaart eerst eventueel in twaalf punten (niet snijden). Spuit de slagroomtaart naar wens op met slagroom en decoreer naar eigen inzicht met fruit.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.