Flag

Luchtige vanille taart met witte choco fondant

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
90
Een snelle en sierlijke taart. Deze taart is de bovenste taart van de 'Taart van de Eeuw'.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
200 mlslagroom
3eieren
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 gboter (op kamertemperatuur)
125 mlmelk
Voor decoratie
2,5 pakjesDr. Oetker Choco Rolfondant Wit (375 g)
1 zakjeCookie Icing Wit
voedingskleurstof in bijv. goud
Extra nodig
mixer met gardes
springvorm Ø 24 of 20 cm
bakpapier
kartelmes/broodmes
fondant - of deegroller
spuitzak met dun spuitmondje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Bereidingswijze

Bereid de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Baktijd: 50 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Voor de vulling

Zodra de taart de oven uit komt moet deze goed afkoelen. In de tussentijd maak je de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje.

3

Snijd de taart horizontaal door en vul hem met een laagje botercrème. Bestrijk ook de buitenkant met een laagje botercrème.

4

Bestrooi het werkblad eventueel met wat poedersuiker. Rol de witte chocofondant uit tot een cirkel van ongeveer Ø 35 cm. Hiermee bekleed je de Vanille Wolken cake. Snijd de overtollige fondant eraf.

5

Decoreren

Doe de helft van de witte Cookie Icing in een schaaltje. Kleur dit met de voedingskleurstof naar keuze. Vul een spuitzak met de Icing en oefen hiermee op een bord of wat folie hoe je de krullen gaat maken. Houd hierna de punt van de spuitzak een stukje boven de taart en maak de sierlijke krullen.