Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lime Cheesecake met Meringue

Zo maak je een bijzonder toetje: cheesecake met frisse lemon en heerlijke, zoete meringue.

4 porties

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lime Cheesecake met Meringue

Voor de cheesecake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
25 g margarine
2 pakken MonChou (2x100 g)
1 beker crème fraiche (125 g)
2 eieren
limoenrasp van 1 limoen
3 el limoensap (halve limoen)

Voor de meringue topping:

2 eiwitten (ca. 65 g)
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Extra nodig:

4 ovenbestendige glazen potjes
citroensap (eventueel)
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2

Smelt 25 gram margarine in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de boter.

3

Verdeel de bodemmix over de vier potjes en bedek daarmee de bodem van de potjes. Druk stevig aan met de bolle kant van een theelepel.

4

Maak de cheesecake door de MonChou en de creme fraiche in een kom tot een glad mengsel te kloppen (niet luchtig kloppen).

5

Voeg de eieren, de limoenrasp, het limoensap en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

6

Verdeel het lemon cheesecake-mengsel gelijkmatig over de de vier potjes.

7

Zet de potjes op het rooster in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar. De lemon cheesecake is gaar als de randen stevig aanvoelen en gestold zijn. Het midden mag nog een beetje "wiebelig" zijn.

8

Laat de cheesecakes helemaal afkoelen en zet ze dan nog 2 uur in de koelkast om ze helemaal op te laten stijven.

Opstijftijd: 120 Min.

9

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

10

Schep het schuim in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje.

11

Spuit een mooie toef op de cheesecakes en brand goudbruin af met de gasbrander of zet de potjes even onder de grill.

Voedingswaarden Voor het recept Lime Cheesecake met Meringue

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 3558kJ
857kcal
1361kJ
328kcal
Vet 49g 19g
Koolhydraten 86g 33g
Eiwit 15g 5.8g