Flag

Limburgs Oudje

4 stuks
Gemiddeld
40
Een smaakvol griesmeel toetje: Limburgse bosbessen griesmeelpudding met een sinaasappel-honingsaus en amandelschaafsel, bosbessen en kletskoppen als garnering.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Für die Gugelhupfform (Ø 24 cm)
Puddingvormpjes
Steelpannetje

Ingrediënten

Voor de griesmeelpudding
50 gDr. Oetker Tarwegriesmeel
50 gbasterdsuiker (witte)
100 mlslagroom
200 mlbosbessensap
200 mlmelk
mespuntjekaneel
1 tlkirsch (likeur)
Voor de saus
50 mlsinaasappelsap (van een sinaasappel)
2 elhoning
50 gboter (koud)
Voor decoratie
75 gDr. Oetker Amandelschaafsel
1 doosjebosbessen (of ander rood fruit)
4kletskoppen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel
1

Pudding koken

Breng de melk, het bessensap en de room gezamenlijk aan de kook. Meng het griesmeel, de witte basterdsuiker en de kaneel. Strooi dit mengsel al roerend in de kokende vloeistof. Laat het geheel ca. 3 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken. Voeg tot slot 1 eetlepel kirsch toe.

2

Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Giet de pudding in de vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen.

3

Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een pan. Schenk de puddinkjes Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Giet de pudding in de vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen.

4

Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een pan. Schenk de puddinkjes op 4 bordjes.

5

Breng het sinaasappelsap met de honing aan de kook, laat even goed doorkoken en neem daarna het pannetje van het vuur. Snijd de koude boter in blokjes en roer deze geleidelijk door het sinaasappelsap.

6

Schep een beetje saus op de bordjes en decoreer het dessert met geroosterd amandelschaafsel, een gebroken kletskop en wat verse bosbessen.