Flag

Lemon meringue taart met rabarber

12 taartpunten
Gemiddeld
40
Met rabarber geef je een verrassend lekkere draai aan jouw lemon meringue taart.
Logo Image
Baktips
Gebruik voor het ontvetten van de beslagkom en de garden afwasmiddel met heet water.
Baktips
Ei scheiden: breek de schaal van het ei in 2 helften. Giet de dooier heen-en-weer tussen de 2 eierschalen waarbij je het eiwit langzaam in een vetvrij schaaltje laat lopen. Ga door tot de dooier achterblijft.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Lemon Meringue taart
200 gbloem
2 tlDr. Oetker Backin
1ei
0,5 pottenrabarber compote (ongeveer 180 g)
30 gsuiker (fijne)
120 gboter (koud en in stukjes gesneden)
5 - 6citroenen
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
40 mlwater
35 gsuiker voor stoofperen (perenrood)
Voor de schuimlaag
2eiwitten
140 gsuiker
1 elmaizena
Extra nodig
mixer met gardes
beslagkom
kommetje/bakje
citruspers als je voor citroenen kiest
springvorm 24 cm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1

Bereidingswijze taartbodem

Meng bloem, Backin en 30 g suiker in een kom, voeg de boter toe en snijd de boter met twee messen klein, zodat er kruimels ontstaan. Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een kruimelig samenhangend deeg van. Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

3

Verwarm de oven voor om de bodem te bakken. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed hiermee de taartvorm.

Baktijd: 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Snijd het deeg langs de rand van de vorm recht af. Leg een stuk bakpapier in de vorm en strooi hierop de steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder na 10 minuten het bakpapier met de steunvulling. Laat de taartbodem helemaal afkoelen.

5

Verwarm de oven voor om de bodem met vulling te bakken.

Baktijd: 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Lemoncurd vulling maken

Pers de citroenen uit, zeef het sap en meet het af: het moet 180 ml zijn. Vul het sap met de rabarber compote en water aan tot 400 ml en bereid hiermee de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

7

Meringue bereiden

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg. Spatel er voor een roze schuim ongeveer 35 gram 'Perenrood suiker voor stoofperen' door heen.

8

Verdeel de afgekoelde lemoncurd over de afgekoelde taartbodem.

9

Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brulee brander.

10

Laat de Lemon meringue pie afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.

Baktips

  • Gebruik voor het ontvetten van de beslagkom en de garden afwasmiddel met heet water.
  • Ei scheiden: breek de schaal van het ei in 2 helften. Giet de dooier heen-en-weer tussen de 2 eierschalen waarbij je het eiwit langzaam in een vetvrij schaaltje laat lopen. Ga door tot de dooier achterblijft.