Flag

Kwarktaart zonder slagroom

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Geen slagroom, geen probleem! Onze verrukkelijke kwarktaart is de perfecte optie voor een lichtere, maar net zo smakelijke traktatie.
Ben je op zoek naar een lichtere en gezondere versie van de klassieke kwarktaart? Probeer dan onze nieuwste creatie - een kwarktaart zonder slagroom maar met een heerlijke twist van vruchtensap! De zoete en romige textuur van de kwark vormt een perfecte combinatie met het fruitige en verfrissende...
Logo Image
Baktips
Door het vervangen van slagroom met yoghurt in dit recept, zal de kwarktaart iets minder hoog zijn dan wat je gewend bent.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Bakpapier
Springvorm Ø24 cm

Ingrediënten

Voor de kwarktaart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
300 mlwater
250 bekersGriekse of Turkse yoghurt
500 gmagere kwark

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

Kwarktaart bodem maken

1

Bedek de bodem van de springvorm met het bijgesloten velletje bakpapier en plaats de rand erop om de vorm te sluiten.

2

Smelt de boter in een pannetje en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix erdoorheen. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het mengsel en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3

Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette taartvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.


Kwarktaart zonder slagroom maken
4

Giet 300 ml water op kamertemperatuur en de kwarktaartmix in een kom. Gebruik een mixer met garden op de laagste stand om het mengsel gedurende 1 minuut te kloppen tot het glad en goed gemengd is.

5

Voeg de kwark en  Griekse kwark toe aan het kwarktaartmengsel en klop het met een mixer op de hoogste stand gedurende ten minste 2 minuten tot een luchtige massa ontstaat. Voor het beste resultaat dien je de kwark en Griekse kwark direct vanuit de koelkast te gebruiken

6

Zet de kwarktaart in de koelkast en laat de lekkere en lichte kwarktaart drie uur opstijven.

Baktips

  • Door het vervangen van slagroom met yoghurt in dit recept, zal de kwarktaart iets minder hoog zijn dan wat je gewend bent.