Flag

Kwarktaart met aardbeien

12 taartpunten
Gemiddeld
40
Een extra feestelijke aardbeien kwarktaart! Met een extra cake laag...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
springvorm (20 cm)
bakpapier
mixer met gardes
paperclip
Voor de taart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 gmargarine
1biscuitbodem (kant-en-klaar)
350 gaardbeien (kleine)
100 gaardbeiensaus
200 mlwater
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
2 - 3 tlpoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
1

Zo maak je de kwarktaart

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier uit het Pakket voor Kwarktaart naturel. Vet de vorm in met Bakspray.

Opstijftijd: 360 Minuten

2

Knip een strook bakpapier van ca. 70 bij 15 cm. Zet deze aan de binnenkant van de springvorm vast tegen de rand met een paperclip. Vet de rand in met Bakspray.

3

Bereid de taartbodem zoals aangegeven op de verpakking. Laat de bodem 15 minuten opstijven in de koelkast.

4

Snijd de rand van de biscuitbodem af en snijd een cirkel uit van 18 cm doorsnede. Bestrijk deze met ongeveer de helft van de aardbeiensaus. Houd 6 mooie aardbeien apart, snijd de rest in plakjes.

5

Bereid het kwarktaart mengsel volgens de bereidingswijze op de verpakking met 200 ml water, de rest van de aardbeiensaus, de kwark en de slagroom.

6

Verdeel de helft van het kwarktaart mengsel over de taartbodem. Leg de biscuitbodem op de kwarktaart en verdeel hierover gelijkmatig de plakjes aardbeien.

7

Vul de vorm met de rest van het kwarktaart mengsel en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart ca. 6 uur in de koelkast opstijven.

8

Snijd de rest van de aardbeien in plakjes, schep ze om met poedersuiker en schik ze op het midden van de kwarktaart.