Flag

Kruidnoten

1 portie
Gemakkelijk
20
Wie zegt dat kruidnoten alleen tijdens Sinterklaas lekker zijn? Met dit kruidnoten recept kun je ze het hele jaar door maken.
Logo Image
Baktips
Kruidnootjes met chocolade: doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten Dr. Oetker Chocodip bruin of wit.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kruidnoten
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin
125 gbasterdsuiker (donkere)
125 gmargarine of boter
2 elspeculaaskruiden
zout
4 elmelk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
1

Zo maak je de kruidnootjes

Verwarm de oven voor.

Baktijd: ongeveer 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Meng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel tot een soepel kruidnoten deeg.

3

Vorm kleine kruidnoten van het deeg, leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kruidnoten in ca. 20 minuten gaar en bruin.

Baktips

  • Kruidnootjes met chocolade: doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten Dr. Oetker Chocodip bruin of wit.