Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Koffie Cakepops

Lekker bij een kopje koffie, deze leuke Cakepops in de vorm van een kopje koffie.

10 stuks

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Koffie Cakepops

Voor het cakepops beslag:

1 pak Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops
30 g margarine
1 ei (op kamertemperatuur)

Decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
bruine marsepein (donkerbruin)
blanke marsepein
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit

Bakgerei:

kunststof mesje voor fondant
uitsteekvormpje klein rond
uitsteekvormpje hartvormig
decoratielint (naar keuze)

Bereiding

Bereiding

1

Bakken:

Bak de cakepops volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen. Haal de papieren vormpjes van de cakejes af.

Elektrische oven: Ongeveer (minimum) 180°C

Heteluchtoven: Ongeveer (minimum) 160°C

Inclusief: Midden

Baktijd: ongeveer 15 - 17 Min.

2

Cakepops maken

Verwarm de Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dip een cakepopstokje tot ongeveer 1,5 cm in de Choco Dip en duw het stokje aan de onderkant tot zo'n anderhalve cm in het midden van de cakepop. Doe dit met alle cakepops. Zet de cakepops in een glas dat gevuld is met wat rijst of suiker, zodat ze goed blijven staan. Plaats ze ongeveer 10 minuten in de koelkast om de Choco Dip goed te laten stollen.

3

Decoratie:

Kneed een beetje witte fondant door een klein stukje blanke marsepein. Rol dit uit tot een plak van een paar mm dik. Steek of snijd hier een cirkel uit die iets groter is dan het kopje. Dit is het schoteltje.

4

Verwarm de Choco Dip opnieuw zodat deze weer goed vloeibaar is. Haal nu de cakepop helemaal door de gesmolten Choco Dip (zorg ervoor dat ook de onderzijde bedekt is) en tik het overtollige glazuur eraf tot het niet meer drupt. Draai de cakepop hierbij een beetje zodat het glazuur mooi egaal wordt. Laat het nog niet hard worden! Houd de cakepop rechtop en duw een schoteltje om het stokje naar boven. Plak het schoteltje tegen het kopje aan. Doe dit bij alle cakepops en zet ze daarna weer een in het glas in de koelkast voor ongeveer een kwartiertje.

5

Kneed nu wat donkerbruine en blanke marsepein door elkaar totdat je lichtbruin hebt. Voor een wat warmere kleur kun je er ook een beetje oranje marsepein doorheen kneden. Rol dit uit tot een hele dunne plak. Snijd hier een cirkel uit die net wat kleiner is dan de bovenkant van het kopje. Snijd of steek uit die cirkel een hartje.

6

Rol een stukje blanke marsepein uit tot een dunne plak en haal hier ook een klein hartje uit (van dezelfde grootte). Leg nu het witte hartje in de opening van het plakje bruine marsepein. Haal de cakepops uit de koelkast en leg de bruine rondjes met de hartjes bovenop je kopjes. Meng nog wat fondant en blanke marsepein, rol dit uit tot een dunne slang en snijd deze recht af met een scherp mesje. Maak daar het oortje van het kopje van. Plak deze vast met wat Choco Dip. Knoop voor de finishing touch met het lintje een klein strikje aan het stokje.

Voedingswaarden Voor het recept Koffie Cakepops

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 621kJ
385kcal
1362kJ
844kcal
Vet 8.3g 18g
Koolhydraten 28g 61g
Eiwit 1.6g 3.6g