Flag

Kleine taartjes met icing

4 - 6 stuks
Gemiddeld
40
Taartjes kun je ook mooi decoreren met een cookie icing. Je geeft de taartjes daarmee een mooi glanzend effect.
Logo Image
Baktips
Heb je geen Zenker Mini Taarten bakblik? Gebruik dan een muffinbakvorm en vul 12 muffin bakvormpjes in plaats van 6.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine of boter (op kamertemperatuur)
2eieren (op kamertemperatuur)
100 mlmelk
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
Voor decoratie
400 gpoedersuiker
60 mlwater
10 geiwitpoeder
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
Bakgerei
1Zenker Mini taarten bakblik
mixer met gardes
beslagkom
diep schaaltje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
1

Taartjes bakken

Maak het beslag volgens aanwijzing op de verpakking. Spray de bakvormpjes in en vul 5-6 bakvormpjes met cupcake beslag. Laat de taartjes na het bakken goed afkoelen.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 25 - 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Voor de witte glazuur laag

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je met een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.

3

Dip de taartjes in het schaaltje met icing en laat de cookie Icing uitdruipen naar de zijkant. Doe als laatst een zilver pareltje boven op het taartje om het helemaal af te maken.

Baktips

  • Heb je geen Zenker Mini Taarten bakblik? Gebruik dan een muffinbakvorm en vul 12 muffin bakvormpjes in plaats van 6.