Flag

Kersttaart met frosting en frambozen

1 taart
Gemiddeld
40
Een prachtige taart en ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Snel gemaakt, dus ideaal voor de Kerstdagen!
Logo Image
Baktips
Geef de taart een extra frambozen smaak. Snijd de chocoladetaart door midden. En vul de taart met frambozenjam.
Baktips
Meng ongeveer 125 g diepvries frambozen door het beslag en bak ze mee.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
1springvorm van 20 cm doorsnede
bakpapier
Voor de chocolade taart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
2 elcacao
Voor de frosting
100 gpoedersuiker
150 groomkaas
50 gboter (zacht)
Voor decoratie
3 bakjesframbozen
poedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
1

Maak de taartbodem volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg 2 eetlepels cacaopoeder aan de biscuitmix toe.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen.

3

Frosting maken

Maak de frosting door eerst de boter met de poedersuiker te mixen op een lage snelheid. Voeg de roomkaas toe en mix op gemiddelde snelheid tot de frosting mooi luchtig is en iets dikker is dan vla. Mix niet te lang, dan kan de frosting te dun worden.

4

Snijd de taart horizontaal doormidden. Leg de bodem op een bord en spatel daar de helft van de frosting op. Begin in het midden en werk voorzichtig naar buiten toe.

5

Duw af en toe wat frosting "over de rand" zodat die mooi van de taart af kan druipen. Leg een mooie laag frambozen op de frosting en bestrooi met poedersuiker.

6

Leg de tweede helft er boven op en spatel daar de rest van de frosting over op dezelfde manier als de eerste bodem. Bedek de kersttaart met frambozen, leg er nog wat extra frambozen omheen en bestrooi met poedersuiker.

Baktips

  • Geef de taart een extra frambozen smaak. Snijd de chocoladetaart door midden. En vul de taart met frambozenjam.
  • Meng ongeveer 125 g diepvries frambozen door het beslag en bak ze mee.