Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kersen-Yoghurttaart

Een kersen-yoghurt taart met een bodem van bokkenpootjes. Wij maken de taart met kersen, je kunt natuurlijk ook voor jouw favoriete fruit kiezen.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersen-Yoghurttaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
200 g bokkenpootjes
1 grote pot kersen
500 ml yoghurt (of kwark)
500 g slagroom (2x 250 ml)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Springvorm 24 cm

Bakpapier

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Halveer de bokkenpootjes in de lengte en leg ze met de bolle kan naar beneden in de springvorm. Bedek de hele bodem met koekjes, snijd ze zonodig kleiner.

2

Laat de kersen uitlekken, vang het kersensap op. Bereid de kwarkvulling volgens de bereidingswijze op de verpakking maar gebruik in plaats van water 250 ml kersensap. Schep de helft van de uitgelekte kersen door het taartmengsel.

3

Schep het taartmengsel op de bodem van bokkenpootjes en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

4

Klop de tweede beker slagroom stijf met 1 zakje Klop-fix en 1 zakje vanillesuiker. Versier de taart met slagroom en achtergehouden kersen.

Voedingswaarden Voor het recept Kersen-Yoghurttaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1041kJ
245kcal
950kJ
224kcal
Vet 16g 14g
Koolhydraten 22g 20g
Eiwit 4.1g 3.8g