Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hartige krans

Een hartige kerstkrans, lekker bij de borrel of op Oudejaarsavond.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hartige krans

Voor de hartige krans:

1 pak diepvries bladerdeeg (Koopmans)
300 g half-om-half gehakt
3 sneetjes oud witbrood verkruimeld
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el Pesto Rosso
1 tl zwarte peper
1 tl zout
2 eieren
1 zakje Dr. Oetker Walnoten

Bakgerei:

deegroller
bakpapier

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze hartige krans:

Laat het roomboterbladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Elektrische oven: 220°C

Heteluchtoven: 200°C

Baktijd: ongeveer 40 Min.

2

Hak of snijd de rauwe ham zeer fijn. Meng het gehakt met rauwe ham, broodkruim, Italiaanse kruiden, pesto, zout, peper en 1 ei tot een egaal geheel. Laat het in de koelkast opstijven.

3

Leg de plakjes bladerdeeg (zonder folie) bovenop elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een lap van ca. 55x20 cm. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Maak van het gehakt twee rollen van 25 cm lang en leg ze in de lengte tegen elkaar aan op de deeglap. Leg aan een korte kant het gehaktrolletje tegen de rand van het deeg. Bestrijk een lange kant van het deeg met water.

5

Sla de andere kant losjes om de gehaktrol heen en rol door. Druk de naad goed stevig op elkaar. Rol door tot de naad aan de onderkant ligt. Verwarm de oven voor.

6

Vorm van de deegstaaf een cirkel en steek het gevulde uiteinde in het lege uiteinde. Druk de naad rondom goed aan. Klop het tweede ei los en bestrijk de deegrol dun met ei. Maak boven op de deegkrans met een schaar om de 3 cm gaatjes in het deeg.

7

Schuif de bakplaat in het midden van oven. Trek na 30 minuten bakken de bakplaat iets naar voren. Garneer de krans met halve walnoten. Bak de krans nog 10-15 minuten. Serveer de hartige krans warm of koud, in stukjes van ca. 3 cm.

Voedingswaarden Voor het recept Hartige krans

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 12393kJ
2983kcal
1229kJ
296kcal
Vet 182g 18g
Koolhydraten 218g 22g
Eiwit 110g 11g