Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hamburgertaart

Voor de zoetekauw die ook wel van een broodje hamburger houdt. Een hamburgertaart van biscuitbodem en chocoladecake.

12 - 16 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hamburgertaart

voor de 'burger':

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren (M, kamertemperatuur)
40 g cacao
30 ml melk

voor het 'broodje':

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (M, kamertemperatuur)
50 ml water
1 el sesamzaad

voor decoratie en vulling:

rood fruit (blikje roodfruitvulling)
250 ml slagroom
2 el suiker
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
1 tube Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur (rode stift)

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
poedersuiker
bakpapier
1 springvorm (24 cm)
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Midden

2

‘Hamburger’ van chocoladecakebeslag bakken

Bereid het wolken vanille beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng door het beslag de cacao en de extra melk. Giet het beslag in één van de springvormen en strijk glad. Bak de luchtige chocolade cake in ca. 50 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

3

‘Broodje’ bakken van biscuitbeslag

Bereid de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het beslag in de tweede springvorm en strijk glad. Strooi de sesamzaadjes over het cakebeslag en bak de cake goudbruin in 30-35 minuten bij een temperatuur van ca. 170°C (gasstand 3). Laat de cake afkoelen op een rooster.

4

Sla blaadjes en tomatenplakjes van fondant

Kleur 1 pakje rolfondant groen met een beetje gele en blauwe kleurstof. Vorm sla blaadjes van de fondant. Druk eventueel met de achterkant van een mes nerven in de blaadjes zodat ze net echt lijken. Kleur de overige fondant rood met de rode kleurstof. Als de fondant teveel plakt voeg je een beetje poedersuiker toe. Vorm tomatenplakjes van de rode fondant.

5

Hamburgertaart

Snijd de biscuitcake in horizontale doormidden. Leg de bovenste plak voorzichtig aan de kant. Verdeel de helft van fruitvulling over de bodem van de biscuitcake. Leg op de randen van de bodem de sla blaadjes zodat deze mooi eruit steken. Leg enkele tomaten plakjes op de sla. Leg daarop de burger van chocoladecake. Zorg ervoor dat de sla blaadjes goed zichtbaar blijven. Verdeel de overige taartvulling over de chocoladecake. Vervolgens bestrijk deze met slagroom en leg je de bovenkant van de biscuitcake op de burger. Druk voorzichtig aan zodat de slagroom er net niet uitloopt. Spuit met de rode decoratiestiften ketchup langs de zijkant van de burger.

Voedingswaarden Voor het recept Hamburgertaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1119kJ
502kcal
1043kJ
468kcal
Vet 15g 14g
Koolhydraten 38g 35g
Eiwit 5.3g 5g