Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Halloween laagjestaart

Durf jij 'm te maken....

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween laagjestaart

Voor de halloween taart: :

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren
30 ml melk
3 el cacao

Voor de taartvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk
sinaasappelrasp (van een sinaasappel)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (rood en geel)

Voor decoratie:

75 g chocolade sterren

Extra nodig:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm (20 cm)

Bereiding

Bereiding

1

Voor de halloween taart:

Bereid de Wolkencake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak er een chocolade taart van door de cacao en melk toe te voegen aan het beslag.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 50 - 55 Min.

2

Vet de springvorm in met bakspray en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

3

Bak de Wolkencake onderin de oven in 55-60 minuten gaar.

4

Prik met en satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

5

Voor de halloween taartvulling:

Klop voor de botercrème de boter op de laagste stand met de mixer in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk, de mix voor botercrème, de sinaasappelrasp en enkele druppels gele en rode kleurstof toe zodat er een mooie oranje kleur ontstaat.

6

Roer het geheel ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de botercrème iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden.

7

Klop de botercrème op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

8

Snijd de afgekoelde halloween taart in 3 gelijke lagen. Verdeel 1/3 van de botercrème gelijkmatig over de bodem. Leg daar de volgende plak boven op en bestrijk deze ook met de botercrème.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween laagjestaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1128kJ
269kcal
1397kJ
334kcal
Vet 18g 22g
Koolhydraten 23g 29g
Eiwit 4.1g 5.1g