Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Griekse Yoghurttaart

Maak in een handomdraai een lekkere, frisse en romige Griekse Yoghurt taart. Natuurlijk met walnoten en honing

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Griekse Yoghurttaart

Voor de yoghurttaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
1 liter Griekse of Turkse yoghurt
60 g margarine
2 zakjes Dr. Oetker Walnoten
2 el honing

Extra nodig:

springvorm 24 cm
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g margarine in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje mueslikruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de mueslikruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

Doe de Griekse yoghurt en de taartmix in een beslagkom. Klop het met een mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig yoghurtmengsel.

7

Breek de inhoud van 1½ zakje walnoten in kleinere stukjes en roer door het Griekse yoghurttaart mengsel.

8

Schenk het yoghurttaartmengsel in de springvorm en strijk glad.

9

Zet de Griekse yoghurttaart minimaal 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Min.

10

Haal de yoghurttaart vlak voor serveren uit de koelkast.

11

Verwijder de springvorm en leg de rest van de walnoten op de taart. Schenk de honing over de Griekse yoghurttaart.

Voedingswaarden Voor het recept Griekse Yoghurttaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 806kJ
194kcal
817kJ
197kcal
Vet 15g 16g
Koolhydraten 9.1g 9.2g
Eiwit 4.4g 4.4g