Flag

Griekse Yoghurttaart

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
15
Maak in een handomdraai een lekkere, frisse en romige Griekse Yoghurt taart. Natuurlijk met walnoten en honing
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de yoghurttaart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 gmargarine
500 gGriekse of Turkse yoghurt
250 mlslagroom
300 mlwater
2 zakjesDr. Oetker Walnoten
2 elhoning
Extra nodig
springvorm 24 cm
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
1

Taartbodem maken

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. 

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. 

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

4

Yoghurttaart bereiden

Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. 

5

Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het kwarktaart mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de yoghurt en slagroom direct vanuit de koelkast.

6

Breek de inhoud van 1½ zakje walnoten in kleinere stukjes en roer door het Griekse yoghurttaart mengsel.

7

Schenk het yoghurttaartmengsel over de bodem en strijk glad. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

8

Haal de yoghurttaart vlak voor serveren uit de koelkast.

9

Verwijder de springvorm en leg de rest van de walnoten op de taart. Schenk de honing over de Griekse yoghurttaart.