Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gevulde speculaaskoeken met abrikozenspijs

Een oud-Hollands recept in een modern jasje: Speculaaskoeken gevuld met een romige abrikozenspijs.

18 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gevulde speculaaskoeken met abrikozenspijs

Voor de koeken:

35 g Dr. Oetker Garneeramandelen
100 g gedroogde abrikozen (zonder pit)
100 ml water
1 pak Mix voor Speculaas (Koopmans)
150 g margarine
2 el water
1 zakje Dr. Oetker Walnoten
1 ei losgeklopt

Bakgerei:

bloem om te bestuiven
1 bakpapier
1 bakplaat

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiding

Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd de abrikozen in stukjes en kook ze 5 minuten in het water. Pureer de abrikozen met een staafmixer en roer de amandelen er door.

2

Speculaasdeeg maken

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bereid het speculaasdeeg volgens de aanwijzingen op het pak. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rol van ongeveer 36 cm lang. Snijd de rol in 36 plakjes. Rol de helft van de plakjes tot cirkeltjes met een doorsnede van ongeveer 7 cm, de andere helft tot cirkeltjes met een doorsnede van ca. 8 cm.

3

Speculaaskoeken vullen

Leg de kleinste cirkels op de bakplaat. Schep met een theelepel het abrikozenmengsel in het midden van de kleinste cirkels. Bestrijk de randen met water en leg de andere cirkels erop. Druk de randen goed aan, gebruik de vork voor een mooi randje.

4

Koeken bakken

Verwarm de oven voor. Leg een walnoot op het midden van de koek en druk deze zachtjes aan. Bestrijk de koeken met het ei. Bak ze mooi bruin en gaar in het midden van de oven.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 15 - 20 Min.

Voedingswaarden Voor het recept Gevulde speculaaskoeken met abrikozenspijs

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 869kJ
209kcal
1712kJ
412kcal
Vet 15g 29g
Koolhydraten 15g 30g
Eiwit 2.9g 5.8g