Flag

Gevulde paaseieren

12 stuks
Gemakkelijk
20
Geen zin in gekookte eieren? Deze staan ook prachtig bij het paasontbijt. Gevuld met citroenkwarktaart, onwijs lekker!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de gevulde eieren
1 pakDr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
500 gmagere kwark citroen
250 mlslagroom
400 mlwater
Extra nodig
chocolade paaseitjes (hol)
Lemon curd

Gemaakt met:

1

Begin met de holle paaseieren. Snij voorzichting de bovenkantjes er vanaf. Dit hoeft niet recht want je echte ei is immers ook nooit recht wanneer je deze pelt. Zet de eieren in een eierdopje even aan de kant.

2

Maak nu het beslag voor de kwarktaart zoals vermeld staat op de verpakking.

3

Als je kwarkmix klaar is, schenk je deze voorzichtig in de holle chocolade eieren. Je vult de eieren precies tot het randje. Laat de eieren 5 min in de koelkast staan.

4

Haal na 5 minuten de eieren uit de koelkast en lepel met een klein lepeltje een bolletje ui het midden van het gevulde ei. Je hebt nu een ei met een klein kuiltje in het midden. Dit kuiltje vul je voorzichtig met lemoncurd en zo heb je de eierdooier gemaakt. Herhaal dit met alle andere eieren en zet ze weer voor ruim 2 uur terug in de koelkast.