Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Feesttaart met strik

Dat is nog eens een cadeau! Zo maak je een schitterende feesttaart met strik.

20 taartpunten

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Feesttaart met strik

Voor de biscuittaart:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren
100 ml water

Voor de taartvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
125 ml melk
100 g boter
jam naar keuze

Voor het versieren:

500 g fondant naar keuze of marsepein

Voor het stapelen:

enkele chocoladesticks

Extra nodig:

2 springvormen 2 verschillende formaten bakblikken (bv 24 en 18 cm).
mixer met garden
keukenpapier
kunststof mesje voor fondant

Bereiding

Bereiding

1

Biscuittaarten bakken:

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee 2 verschillende formaten bakblikken (bv 24 en 18 cm). Kun je de springvormen naast elkaar bakken, dan kun je de taarten in een keer bakken. Anders kun je het beste de taarten om en om bereiden.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Midden

Baktijd: ongeveer 30 Min.

2

Maak de botercrème zoals aangegeven op de verpakking.

3

Snijd beide taarten in 3 delen zodat je op 2 lagen een vulling kunt smeren. Smeer op 1 laag ongeveer 1-2 cm botercrème. Leg 1 laag taartdeel er weer op en smeer op de 2e laag een lekkere jam. Dek af met laatste deel taart. Smeer daarna de taarten af met botercrème.

4

Bekleed de taart met een kleur marsepein of fondant naar wens. Gebruik chocoladesticks om de taarten op elkaar te kunnen stapelen. Prik in de onderste taart een aantal chocoladesticks waarop je de andere taart vast zet.

5

Strik maken van fondant:

Neem de tijd hiervoor, maak deze paar dagen van te voren. Snijd 12 gelijke stroken uit van 2*12 cm. Plak de uiteinden aan elkaar met water of eetbare lijm zodat je lussen krijgt. Laat deze lussen drogen. Maak ook een rondje waarop je de lussen kunt plakken. Plak de eerste laag lussen op het rondje als alles opgedroogd is. Knip eventueel de uiteinden beetje bij met een schaar. Daarna kun je de 2e laag lussen erop plakken. Ondersteund door keukenpapier kun je het laten drogen. Je kunt de strik goed afgedekt bewaren als deze opgedroogd is in een plastic zak.

6

Versier verder de taart naar wens en plaats de strik op de bovenste taart.

Voedingswaarden Voor het recept Feesttaart met strik

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1267kJ
356kcal
1159kJ
326kcal
Vet 11g 10g
Koolhydraten 45g 41g
Eiwit 27g 25g