Flag

Double Chocolade Pecan Caramel taart

1 taart
Gemiddeld
40
Extra lekker verwen chocoladetaartje met karamel en pecannoten.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de double chocolate taart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
25 gcacao
Voor de chocolade mousse vulling
1 bekerChocolade Mousse
Voor de topping
140 gPecannoten
1 blikjegecondenseerde melk
zeezout
Voor de ganache
100 mlslagroom
125 gchocolade
125 gmascarpone
Voor de karamelvulling
1 blaadjeDr. Oetker Gelatine
160 gboter ongezouten
60 gbasterdsuiker (bruine)
1 blikjegecondenseerde melk
snufjezout

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Karamelvulling maken

Smelt 160 g ongezouten boter op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.

2

Chocoladetaart bereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm goed in met boter of margarine en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

3

Doe de mix voor taartbodem samen met de eieren en het water in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het geheel op de hoogste (turbo) stand in ca.5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Voeg de gezeefde cacaopoeder toe en meng deze op de laagste stand in ongeveer 1 minuut door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en verdeel het over de vorm. Bak de bodem in ca. 30-40 minuten gaar en goudbruin.

5

Laat de taartbodem ca. 10 minuten afkoelen, verwijder de rand. Leg de taartbodem onderste boven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taartbodem goed afkoelen.

6

Chocoladetaart decoreren

Snij nu de chocoladetaart door midden. Haal de lagen van elkaar af en besmeer de onderste helft met chocolade mouse. Leg nu de bovenste helft op de met chocolade mouse besmeerde helft.

7

Bestrijk de double chocolate taart met de ganache.

8

Verdeel vervolgens de pecannoten over de met ganache bestreken bovenkant en maak de chocolade taart vervolgens af met de salted caramel.

9

Ganache maken

Verhit de slagroom, let goed op dat het niet kookt!

10

Hak de chocolade in stukken. Voeg de stukken chocolade toe aan de warme slagroom. Laat het 1 minuut staan en roer daarna tot de chocolade helemaal is opgelost.

11

Zet de ganache in de koelkast totdat het de gewenste dikte heeft. Hoe langer de ganache in de koelkast staat, hoe steviger deze wordt.

12

Spatel als de ganache de gewenste dikte heeft de mascarpone door de ganache (bijvoorbeeld na een dag) en zet apart tot de taart gebakken is.