Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Deense koffiebroodjes Rozijnenkrullen

Lekker voor bij de lunch, koffie of zomaar tussendoor. Deze rozijnenkrullen zijn onweerstaanbaar lekker en ook leuk om te maken.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Deense koffiebroodjes Rozijnenkrullen

Voor gistbladerdeeg:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
125 ml melk (lauwwarm)
1 el suiker (fijne)
snufje zout
1 ei
125 g margarine

Voor rozijnenkrullen:

100 g rozijnen
4 el rum (of appelsap)
100 g Dr. Oetker Walnoten grof gehakt
3 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
2 el kaneel

Bakgerei:

bakpapier
mixer met deeghaken

Bereiding

Bereiding

1

Basisrecept gistdeeg:

Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.

2

Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap. Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.

3

Bereidingswijze rozijnenkrullen:

Verwarm de oven voor. Meng de rozijnen met appelsap of rum en laat ze 30 minuten wellen. Rol het deeg uit tot een lap van 20 bij 30 cm. Bestrooi de deeglap met gewelde rozijnen, walnoten, Vanillesuiker en kaneel en druk de vulling met behulp van een deegroller wat in het deeg.

Elektrische oven: 200°C

Heteluchtoven: 180°C

Baktijd: 15 - 20 Min.

4

Bestrijk de rand van één lange kant met losgeklopt eiwit. Rol het deeg vanaf de andere lange kant op en druk de naad goed op elkaar. Snijd het deeg met een scherp mes in 12 even dikke plakken. Leg de plakken met zoveel mogelijk tussenruimte op de bakplaat en bak de Rozijnenkrullen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarden Voor het recept Deense koffiebroodjes Rozijnenkrullen

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1089kJ
260kcal
1480kJ
353kcal
Vet 15g 20g
Koolhydraten 23g 31g
Eiwit 4.7g 6.4g