Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cupcake verjaardagstaart

Een hele feestelijke cupcake. Een cupcake als verjaardagstaartje.

6 - 8 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake verjaardagstaart

Cupcakes bakken:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
100 ml melk
2 eieren

Voor decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant roze
2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter zacht
125 ml melk koud
Strooidecoratie zoals glittersuiker, hartjes

Extra nodig:

mixer met garden
kunststof roller
kunststof mesje voor fondant

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiden

Bak de cupcakes volgens het recept voor cupcakes. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Laat de cupcakes goed afkoelen.

2

Snijd van de cupcake een eventueel bolle bovenkant vlak af. Bestrijk de cupcake met wat botercrème.

3

Tafelkleedje maken:

Kleur met de blauwe kleurstof wat wittte fondant. Rol dit uit tot een een plak en snijd er een vierkant uit voor het tafelkleed. Zorg dat dit vierkant groter is dan de bovenkant van de cupcake zodat de punten van het 'tafelkleed' over de cupcake heen hangen. Steek er met een ronde uitsteker rondjes uit in een mooi repeterend patroon.

4

Haal nu dezelfde maat rondjes uit een plak witte fondant en vul met deze rondjes de gaten in het blauwe vierkant op.

5

Rol als je klaar bent zachtjes met een roller nog even over het 'tafelkleed' zodat de rondjes goed vast blijven zitten. Plak het tafelkleed met behulp van wat botercrème op de bovenkant van de cupcake vast.

6

Taartlaagjes maken:

Snijd een cupcake horizontaal door in 3 gelijke plakken en haal er met 3 maten (ronde) uitstekers rondjes uit. De drie rondjes cake smeer je in met wat botercrème.

7

Decoratie aanbrengen:

Maak wat groene fondant (met kleurstof geel+blauw). Rol deze uit en vouw de fondant over de grootste taartlaag heen, duw de randen goed aan. Snijd met een kunststof mesje het overtollige fondant weg. De eerste taartlaag is nu bekleed. Doe hetzelfde met de volgende twee steeds kleinere lagen in de kleur roze (midden) en paars (top).

8

Stapel de laagjes op elkaar en plak ze eventueel aan elkaar vast met een beetje botercrème. Zoek wat decoratiesuiker uit in de vorm van hartjes, stipjes of korreltjes en versier de cupcake verjaardagstaart.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake verjaardagstaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1655kJ
1107kcal
1135kJ
759kcal
Vet 27g 18g
Koolhydraten 68g 47g
Eiwit 4.3g 2.9g