Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocoladepudding met droomaardbeien

Heerlijke combinatie: romige chocoladepudding met aardbeien omhult met witte chocolade!

4 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladepudding met droomaardbeien

Voor de pudding:

1 pak Dr. Oetker Kookpudding Chocolade
500 ml melk
75 g witte chocolade
4 aardbeien
Dr. Oetker Regenboogfantasie (Chococrispies)

Bakgerei:

4 mooie (hoge) glazen
4 Tapasstokjes/koffieroerstaafjes

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Meng in een kopje de inhoud van het pakje met 6 eetlepels van de 500 ml koude melk. Breng de melk al roerende aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder al roerende aan de melk toe. Laat dit onder voortdurend roeren nog 2 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken.

2

Vul de glazen met de pudding en laat de pudding opstijven en afkoelen.

3

Breek de reep witte chocolade in een kommetje. Hang het kommetje boven een kleine (steel)pan met kokend water en laat de witte chocolade al roerend smelten.

4

Knip van de stokjes de punt af. Snijd het kroontje van de aardbeien. Steek de aardbeien aan de puntkant op de roosterstokjes/roerstaafjes en dip ze tot de helft in de gesmolten witte chocolade.

5

Laat de chocolade afdruipen boven het kommetje. Bestrooi de rechte onderkant met Chococrispies en zet de aardbeien in een glas in de koelkast, zodat de witte chocolade kan opstijven.

6

Steek in elk dessert een droomaardbei op een stokje.

Voedingswaarden Voor het recept Chocoladepudding met droomaardbeien

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1225kJ
292kcal
646kJ
154kcal
Vet 8.3g 4.4g
Koolhydraten 48g 25g
Eiwit 6.1g 3.2g