Flag

Chocoladecake met smeuïge chocoladevulling én mokkafrosting.

20 - 25 porties
Gemiddeld
25
Chickslovefood maakte voor ons een heerlijk recept met onze Cake- & Taartvulling. Chocoladecake met een smeuïge chocoladevulling én mokkafrosting.
Logo Image
Baktips
Dit recept is gemaakt door chickslovefood.nl in opdracht van Dr. Oetker.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocolade cake
200 gboter
200 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
snufjezout
4eieren
200 gZelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
4 elcacao
100 gpure chocolade
Voor de chocovulling en mokkafrosting
250 gboter (zacht, op kamertemperatuur)
150 gpoedersuiker
2 zakjesoploskoffie met mokkasmaak (7g)
1 zakjeDr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
Extra nodig
Dr. Oetker Bakspray of bakpapier
cakevorm 25 cm
zeef
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Mix 200 gram boter met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een romige massa.

3

Voeg nu één voor één de eieren toe en blijf tussendoor goed doormixen.

4

Zeef het meel en spatel dit samen met de cacaopoeder door het beslag heen.

5

Hak de pure chocolade in stukjes en roer door het beslag heen. Houd een beetje over voor de versiering.

6

Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier en giet het beslag hierin (ik heb een cakeblik van 25 cm gebruikt).

7

Bak de chocoladecake in ca. 50 min gaar.

Baktijd: 50 Minuten

8

Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.

9

Mix vervolgens de resterende (zachte!) boter, poedersuiker en mokkapoeder door elkaar tot een romige frosting.

10

Snijd de afgekoelde chocoladecake in 3 lagen. Besmeer de onderste laag met de helft van de mokkafrosting.

11

Leg hierop de 2e cakelaag en besmeer deze met de Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Chocolade.

12

Leg dan de laatste laag erop en besmeer met de overige mokkafrosting. Maak af met wat chocoladestukjes.

Baktips