Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocolade-Yoghurttaart

Romige yoghurttaart met knapperige chocoladebodem.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-Yoghurttaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
60 g margarine
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 liter Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)
Chocoladesaus

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm (24 cm)
steelpan
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

De chocolade kruimelbodem:

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Smelt de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het Chocoglazuur bij de boter in de steelpan. Voeg de bodemmix toe en roer het glad. Schep dit in de springvorm. Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Laat de bodem in de koelkast afkoelen en opstijven.

2

Chocolade-yoghurt taartmengsel:

Bereid de taartmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik Griekse of Turkse yoghurt in plaats van volle yoghurt.

3

De krullen:

Verdeel het yoghurtmengsel over de chocoladebodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Druppel de chocoladesaus erover en trek er met een mes krullen door. Laat de taart circa 3 uur in de koelkast opstijven.

Opstijftijd: 180 Min.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade-Yoghurttaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1126kJ
270kcal
815kJ
195kcal
Vet 19g 14g
Koolhydraten 18g 13g
Eiwit 5.2g 3.8g