Flag

Chocolade paaseieren met kwarktaart

14 - 16 stuks
Gemakkelijk
20
Laat de springvorm maar in de kast. Deze kwarktaartjes maak je in chocolade eieren. Op en top Pasen! Laura's Bakery maakte dit leuke Paasrecept voor ons.
Logo Image
Baktips
Dit recept is gemaakt door Laura's Bakery (http://www.laurasbakery.nl/).
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de banaan-kwarktaart vulling
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
500 gvolle kwark met banaansmaak
250 mlslagroom
60 gboter
300 mlwater
14 - 16chocolade paaseitjes (grote, holle)
1 elcacao
Extra nodig
mixer met gardes
scherp mesje
schaal met heet water

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
1

Begin met het openmaken van de chocolade eieren. Vul een schaaltje met heet water en hou je mesje hier even in. Nu het heet is, zul je heel gemakkelijk door de chocola kunnen snijden. Druk niet te hard, het mesje glijdt vanzelf door de chocola heen. Haal op deze manier de bovenkant van alle chocolade eieren af.

2

Maak dan het kwarkmengsel. In een kom doe je het water en de taartmix, mix dit in een minuutje door elkaar. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix in 2-3 minuten tot een luchtig en romig geheel. Pak de chocolade eieren er weer bij en zet ze in bijvoorbeeld een klein kopje zodat ze niet omvallen. Met twee lepel vul je de eieren, dat mag lekker vol.

3

Zet de chocolade eieren in de koelkast zodat de kwark kan opstijven. Ondertussen maak je vast het bodemmengsel, alleen verdelen we dat nu dus niet over de bodem. Smelt de boter en voeg de kruimelbodemmix toe, roer goed door elkaar. Stort het mengsel op een bord zodat het wat steviger wordt.

4

Haal de eieren uit de koelkast en strooi er wat van het kruimelmengsel overheen. Dat is het, je chocolade paaseieren met kwarktaart zijn klaar!

Baktips

  • Dit recept is gemaakt door Laura's Bakery (http://www.laurasbakery.nl/).