Flag

Chocolade mousse (zonder rauwe eieren)

2 - 4 porties
Gemakkelijk
20
Wist je dat je zelfs een verrukkelijke chocolademousse kunt maken zonder gebruik van rauwe eieren
Ontdek een heerlijke traktatie zonder rauwe eieren! Bereid je voor op een smaakvolle verrassing met een onweerstaanbare chocolademousse. En het beste nieuws? Je hebt geen rauwe eieren nodig! Geniet van de fluweelzachte textuur en intense chocoladesmaak in deze eenvoudige en veilige versie van het...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocolademousse
2 elpoedersuiker
60 mlwater
1 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract
240 mlslagroom
200 gpure chocolade
2 elboter of margarine

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract

Chocolademousse maken

1

Smelt de pure chocolade en boter samen in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig tot alles gesmolten en glad is. Je kunt ook de magnetron gebruiken om de chocolade en boter te smelten, op laag vermogen in korte intervallen, waarbij je tussendoor roert.

2

Voeg het vanille-extract toe aan het gesmolten chocolademengsel en meng goed. Laat het mengsel iets afkoelen.

3

Klop de slagroom en poedersuiker samen in een aparte kom tot zachte pieken ontstaan. Zorg ervoor dat de slagroom niet te stijf wordt.

4

Voeg geleidelijk het chocolademengsel toe aan de geklopte slagroom. Gebruik een spatel en vouw voorzichtig totdat alles goed gemengd is en er geen strepen meer zichtbaar zijn.

5

Verdeel de chocolademousse over individuele glazen of kommen. Dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.


Chocolademousse serveren
6

Garneer de chocolademousse voor het serveren met chocoladeschaafsel of een toefje slagroom.