Flag

Chocolade-Kokos muffins

12 stuks
Gemiddeld
20
Chocolade muffins met een vleugje kokos
Logo Image
Baktips
Gebruik voor extra stevige muffins een speciaal muffinbakblik.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
cupcake-/muffin bakvorm
Voor het beslag
1 pakDr. Oetker Muffins
100 gpure chocolade (gesmolten)
75 gmargarine (zachte)
2eieren
50 mlwater
50 ggemalen kokos
Voor decoratie
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
geraspte kokos of kokosschilfers

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Muffins
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Chocolade smelten

Breek de pure chocolade in kleine stukjes en doe deze in een schaaltje. Verwarm de stukjes chocolade au bain marie.

2

Het muffinbeslag

Doe de mix in een beslagkom en voeg alle ingrediënten voor het beslag toe. Verwarm de oven voor. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 lepels over de muffinvormpjes. Plaats de muffins in het midden van de oven.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 16 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

3

Muffins versieren

Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Doe een beetje glazuur op de muffins en strijk het uit met een lepel. Bestrooi de muffins meteen met het geraspte kokos of de kokosschilfers.

Baktips

  • Gebruik voor extra stevige muffins een speciaal muffinbakblik.