Flag

Chocolade Espresso Taart

15 taartpunten
Moeilijk
60
Mariette van Zoete recepten maakte een heerlijke variatie met onze Cake- en Taartvulling: een chocolade espresso taart.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocolade espresso taart
140 gboter (ongezouten)
250 gpure chocolade
40 gcacao
250 mlkarnemelk
340 gbloem
2 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
0,5 tlzout
4eieren
300 gbasterdsuiker (lichtbruin)
1 zakjeDr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
60 ghazelnoten grof gehakt (ongeveer een handje)
65 mlmelk
2 tlDr. Oetker Aroma Vanillesmaak
Extra nodig
steelpan
schaal van glas
zeef
bakpapier
3kommen
mixer met gardes
2springvormen van 20 cm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak
1

Smelt 150 g chocolade met boter au bain-marie en laat het hierna even afkoelen. Vet twee taartvormen in van 20 cm doorsnee en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Neem 3 kommen. Mix in een kom de kokend hete espresso en het cacaopoeder door elkaar en roer daarna in een dun straaltje de karnemelk erbij. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem, Baksoda en het zout en meng het door elkaar; zet opzij. Mix in de derde kom de eieren op hoge snelheid, voor ongeveer 3 minuten, en voeg vervolgens de suiker en het vanille aroma toe.

3

Verlaag de snelheid van je mixer en voeg het gesmolten chocolademengsel toe. Als dit is opgenomen kun je 1/3 deel van het bloemmengsel en de helft van het cacaomengsel toevoegen., waarna je het kort mixt. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn toegevoegd aan het beslag, maar let op dat je niet te lang mixt.

4

Verdeel het beslag gelijkwaardig over de twee vormen en bak ze af in 35-40 minuten. Test met een caketester of de cakes gaar zijn van binnen. Laat even afkoelen in de vorm en stort vervolgens op de kop op het taartrooster. Als de cakes volledig afgekoeld zijn, snijd je de bolling aan de bovenkant eraf, tot je twee mooie rechte lagen overhoudt. Snijd beide lagen horizontaal doormidden, zodat je vier cake lagen hebt.

Baktijd: 35 Minuten

5

Zet een bord of plateau klaar waar je de taart op wilt presenteren. Leg de onderste laag cake er op. Smeer een gelijkmatige laag van de Choco Taartvulling op de cakelaag en strooi hier wat gehakte geroosterde hazelnoten overheen. Herhaal dit voor alle lagen, behalve voor de bovenste laag. Zet de cake nu even in de koeling.

6

Maak de ganache: warm de melk op in een pannetje en haal deze van het vuur als ze goed heet is. Voeg de overgebleven in stukjes gehakte chocolade er aan toe. Roer totdat alle chocolade is gesmolten en gemengd is met de melk. Laat de ganache een paar minuten afkoelen, zodat ze niet meer zo heet is maar nog wel mooi vloeit.

7

Yes, nu komt een spannend moment! Je gaat de ganache over je taart gieten. Doe dit met beleid zodat de ganache zich mooi verdeelt. Haal de goed gekoelde taart uit de koelkast. Giet de ganache van bovenaf over het midden van je taart en duw het hier en daar met een spatel over het randje. Wacht nog 5 minuutjes zodat de ganache iets verder is gestold en strooi dan wat grof gehakte hazelnoten op de bovenkant. Toffe chocolade espresso taart: READY.