Flag

Choco Bombe

12 - 14 taartpunten
Moeilijk
120
Wauw, dat is nog eens een kersttaart. Steel de show met deze uitdagende Chocobombe, gevuld met witte en pure chocolade mousse.
Logo Image
Baktips
Onderste rand garneren met gehakte (Dr. Oetker) hazelnoten.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Choco bombe
1 pakDr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 mlslagroom
3eieren
Voor de chocolade mousses
500 mlslagroom
4 blaadjesDr. Oetker Gelatine
6eiwitten
150 gpure chocolade
150 gwitte chocolade
4 elsinaasappelmarmelade of sinaasappeljam
snufjezout
2 elpoedersuiker
Voor het glazuur
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
Extra nodig
bakpapier
springvorm Ø 24 cm
mixer met gardes
spatel of plat mes
plasticfolie
kom 15-20 cm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Bereid Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos volgens de aanwijzingen op de verpakking in een springvorm. Laat de taart goed afkoelen.

2

Laat de vellen gelatine weken in een kom met koud water.

3

Knijp de vellen gelatine uit. Smelt de witte en de pure chocolade in aparte kommen au bain-marie, voeg aan elke kom 2 vellen gelatine en 20 ml water toe, roer goed en klop in een aparte kom de slagroom stijf.

4

Klop met een mixer met garde de eiwitten samen met de poedersuiker in een vetvrije kom tot stijve pieken. Verdeel de slagroom over 2 kommen en spatel in de ene kom de witte chocolade en in de andere kom de pure chocolade door de slagroom. Verdeel de eiwitten over beide kommen en spatel tot een luchtige mousse.

5

Snijd de taart vervolgens vanaf het midden in gelijke plakken van 1 cm dik.

6

Bekleed een glazen kom met plasticfolie en bekleed vervolgens de gehele binnenkant van de kom met eenderde van de plakken cake. Druk deze goed aan.

7

Bestrijk de cake met een laagje sinaasappeljam en vul de eerste laag met de witte chocolademousse. Bedek met een laagje cake en volg met de pure chocolademousse en plaats de laatste laag cake er bovenop. Zorg dat er geen openingen meer zijn.

8

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

9

Haal de kom uit de koelkast en keer deze om. Stort de cake op een bord en verwijder de vershoudfolie.

10

Leg ondertussen de Dr. Oetker Glazuur Choco 10 minuten in een kom met heet water. Kneed het zakje vervolgens en bestrijk de Choco Bombe gelijkmatig met de glazuur.

Baktips

  • Onderste rand garneren met gehakte (Dr. Oetker) hazelnoten.