Flag

Cheesecake met Salted Caramel

6 - 12 porties
Gemiddeld
180
Voor een verwenmomentje: Cheesecake Salted Caramel met een crunchy laagje van nougatine
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cheesecake
180 gsuiker
1 tlDr. Oetker Aroma Citroensmaak
800 gMonChou Zacht & Luchtig
2 elKoopmans Custard
4eieren
180 mlslagroom
Voor de topping
1 blikjegecondenseerde melk
snufjezout
3 elDr. Oetker Nougatine
Extra nodig
pan
mixer met gardes
beslagkom
spuitzak
Voor de bodem
130 gtarwe biscuits
80 gmargarine (gesmolten)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Aroma Citroensmaak

Salted caramel saus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

1

Cheesecake voorbereidingen

Verwarm de oven voor. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Taartbodem bereiden

Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem en zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.

3

Cheesecake bereiden

Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.

4

Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het cheesecake mengsel.

Baktijd: 60 - 70 Minuten

5

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk het glad. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar en laat daarna afkoelen.

Baktijd: 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Decoreren en serveren

Snijd de cheesecake in mooie puntjes en/of blokjes. Verdeel de salted caramel saus in streepjes over de blokjes. Strooi over ieder blokje wat Dr. Oetker nougatine voor een crunchy Cheesecake Salted Caramel.