Flag

Cheesecake cupcakes

ongeveer 10 cupcakes
Gemiddeld
40
Verwen je lief, moeder, oma, zus, vriendin,... met een cheesecake cupcake met frambozenhartje.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
10 - 12Cupcakevormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met gardes
theelepel
uitsteekvormpje hart
Ingredienten
150 gfijne kristalsuiker
80 gboter
kuipjeMonChou Zacht & Luchtig
180 mlslagroom
4eieren
2 elKoopmans Custard
1 tlDr. Oetker Aroma Citroensmaak
130 gkleine koekjes
150 gframbozenjam (of frambozensaus)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Aroma Citroensmaak

Voorbereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.


Kruimelbodem in cupcake vormpjes
Picture - Bodem cheesecake cupcakes maken.png

Smelt 80gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de verkruimelde koekjes (130 g) door de gesmolten boter. Duw in elk cupcakevormpje een schep kruimelbodem plat met een theelepel.


Cheesecake in cupcake vormpjes

Meng de MonChou (800 g), kristalsuiker (150 g) en het citroenaroma (1 tl) tot een glad mengsel. Spatel één voor één de eieren (4 stuks) door het cheesecake-mengsel. Klop de slagroom (180 g) en de custard (2 el) lobbig. (🤓 Lobbig = wat dikker geklopt, maar nog net niet stevig. Vergelijkbare dikte als yoghurt). Schep de slagroom door het cheesecake-mengsel. Vul de cupcake vormpjes tot net een cm onder de rand.


Cheesecake met frambozen hartjes
Picture - Cheesecake Cupcakes bakken.png
Picture - Frambozensaus hartje maken in cheesecake cupcake.png

Pak nu de hartuitsteker en zet deze voorzichtig in het midden van de cupcake. Neem de frambozensaus/jam en vul het hart met een klein laagje saus. Trek de hart uitsteekvorm voorzichtig naar boven toe weg, je hebt nu een frambozensaus hartje op je cheesecake! Plaats de cheesecake cupcakes in de oven en bak ze 50 minuten. Laat de Cheesecake cupcakes goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Positie rooster: Midden

Opstijftijd: 120 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C


*

Tijdens het bakproces lijkt het alsof de hartvorm volledig uitloopt, maar na het bakken en afkoelen komen ze weer terug in de oorspronkelijke hartvorm.