Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Charlotte taart met chocolade

Deze charlotte taart met chocoladekoekjes en gekleurde chocosnoepjes is een feestje op jouw tafel. Leuk als verjaardagstaart of gewoon omdat het leuk is om te maken ;-)

1 taart

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Charlotte taart met chocolade

Voor de bodem:

1 pak Dr. Oetker Verwen Double Chocolate taart
75 g boter
2 eieren
2 el water
200 ml slagroom

Voor het versieren:

1 verpakking M&M's ®
1 pak smalle chocolade koekje

Extra nodig:

decoratielint (ca. 1 m)

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 130°C

Baktijd: 30 - 35 Min.

2

Voor de chocolade bodem:

Bereid het beslag van de chocolade taart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Plaats de bakvorm op de bakplaat en schenk het chocolade beslag in de vorm, Bak de chocolade taart gaar in 30-35 minuten. Laat de chocolade bodem in de springvorm ongeveer 30 minuten afkoelen.

4

Ganache:

Bereid de ganache volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 3/4 van de ganache over de double chocolate taartbodem en laat de taart ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

5

Zo maak je de charlotte:

Haal de chocolade taart voorzichtig uit de vorm en zet de taart op een taartplateau of groot bord. Smelt de overgebleven ganache in een pannetje en verdeel dit over de buitenkant van de taart. Plak de chocoladekoekjes rechtop tegen de zijkant van de taart. Zie foto.

6

Bind de koekjes vast met een leuk gekleurd lintje. Versier de bovenkant van de taart met gekleurde M&M's ®.

Voedingswaarden Voor het recept Charlotte taart met chocolade

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 12800kJ
3078kcal
1224kJ
294kcal
Vet 239g 23g
Koolhydraten 187g 18g
Eiwit 40g 3.8g