Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Carrot Cake

recipe-Carrot Cake

Carrot Cake is een heerlijke smeuïge licht gekruide cake, die je maak met geraspte wortel. Met dit recept zet je een heerlijke Carrot Cake met romige topping op tafel. Voor 8 personen.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake

Voor de Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels (geraspt)
2 eieren
1 el water

Voor de roomtopping:

100 g MonChou
3 el water

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiden:

Zorg dat de eieren en de MonChou op kamertemperatuur zijn.

2

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Onder

Baktijd: 55 - 60 Min.

3

Carrot Cake beslag maken:

Doe de Carrot Cakemix, eieren, olie en geraspte wortel in een beslagkom. Gebruik je kant-en-klare geraspte wortel? Voeg dan 1 el water toe.

4

Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in 1/2 minuut tot een glad beslag.

5

Verdeel het beslag over de bakvorm.

6

Carrot Cake bakken:

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin.

7

Prik met een sateprikker in het midden van de Carrot Cake. Komt deze er schoon en droog uit, dan is hij gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten.

8

Haal de Carrot Cake uit de oven en laat hem in de bakvorm (minimaal 30 minuten) afkoelen, voor dat je 'm decoreert.

9

Roomtopping maken:

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad.

10

Doe de toppingmix erbij en drie eetlepels water. Mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige topping.

11

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1202kJ
289kcal
1326kJ
319kcal
Vet 22g 25g
Koolhydraten 17g 19g
Eiwit 4.9g 5.4g