Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cakepops met roze muisjes

Hoera, een meisje! Dat vieren we met roze Cakepops.

16 stuks

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakepops met roze muisjes

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
2 eieren
100 g boter of margarine
100 ml melk
125 g MonChou
1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
1 pak geboortemuisjes roze met wit
Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met garden
steelpan
beslagkom
eierdoos (16 holletjes) met huishoudfolie of een bord met een bakpapiertje erop
lolly-/cakepopstokjes

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze Cakepops:

Bak de Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de Cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 22 Min.

Opstijftijd: 30 Min.

2

Voeg de Mon Chou toe en voeg enkele druppels rode kleurstof toe om het mengsel roze te kleuren. Kneed het geheel goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

3

Smelt de Chocodip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de muisjes in een ruime schaal en leg de lollystokjes klaar. Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Doop 1 cm van het stokje in de gesmolten witte chocolade.

4

Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de chocolade snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan in een eierdoos of op een bord om uit te harden.

5

Doop de cakepops in het geheel in de witte chocolade. Draai de cakepops voorzichtig rond met het stokje voorzichtig tikkend op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige chocolade eraf en voorkom je eventuele druipers. Doe dit met alle cakepops.

6

Strooi roze muisjes over de cakepops en dip daarna de cakepops in de roze muisjes om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden. Doe dit met alle cakepops. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met roze muisjes of decoratiezand.

Voedingswaarden Voor het recept Cakepops met roze muisjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 922kJ
221kcal
1457kJ
350kcal
Vet 12g 18g
Koolhydraten 25g 40g
Eiwit 3.3g 5.2g