Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bosvruchten-Citroenkwarktaart

Fruitig en fris: deze Bosvruchten-Citroenkwarktaart maak je natuurlijk zelf.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bosvruchten-Citroenkwarktaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter
400 ml water
2 - 3 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
500 g magere kwark met bosvruchtensmaak
250 ml slagroom

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
250 ml bessen- of bosvruchtensap
30 g suiker
250 g bosvruchten

Mixer met garden

Springvorm 24 cm

Bereiding

Bereiding

1

De kruimelbodem maken:

Bereid de kruimelbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Opstijftijd: 10 Min.

2

Het taartmengsel:

Doe water, taartmix en de citroen aroma in een beslagkom en klop dit met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg bosvruchtenkwark en ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel op de kruimelbodem en strijk de bovenkant zo glad mogelijk. Laat de kwarktaart minstens 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 - 180 Min.

3

De kwarktaart versieren:

Roer de Taartina los met 2-3 eetlepels sap. Breng de rest van het sap met suiker al roerend aan de kook. Bereid de Taartina verder volgens de bereidingswijze op het zakje. Laat de springvorm om de kwarktaart en schenk de bosvruchtengelei over de kwark uit. Draai de taart daarbij, zodat de gelei gelijkmatig verdeeld wordt. Zet de kwarktaart minstens 15 minuten terug in de koelkast. Verdeel de bosvruchten over de bovenkant van de taart.

Opstijftijd: 15 - 30 Min.

Voedingswaarden Voor het recept Bosvruchten-Citroenkwarktaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1136kJ
271kcal
410kJ
98kcal
Vet 13g 4.5g
Koolhydraten 34g 12g
Eiwit 4.6g 1.6g