Flag

Blueberry Muffins

12 stuks
Gemakkelijk
20
Een klassieker: Blueberry Muffins. Muffins op z'n Engels. Het originele recept met karnemelk.
Logo Image
Baktips
Blueberry muffins bewaar je buiten de koelkast, in de koelkast drogen de blueberry muffins uit. Verpak de muffins luchtdicht in een plastic bak of zak. Zo kun je twee dagen genieten van de Blueberry muffins.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 pakDr. Oetker Cakevormpjes
muffin bakblik (eventueel)
Voor de blueberry muffins
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin
200 gsuiker (fijne)
2 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
mespuntjezout
2eieren
150 mlzonnebloemolie
100 mlkarnemelk
75 gbosbessen
300 gblauwe bessen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Bereidingswijze blueberry muffins

Verwarm de oven voor. Zet de papieren Cakevormpjes in de muffinplaat. Meng bloem, Backin, suiker, Vanillesuiker en zout in een kom.

Baktijd: ongeveer 20 - 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Klop de eieren los met de zonnebloemolie en karnemelk en schenk dit bij het bloemmengsel. Klop het geheel met een garde tot een stevig beslag.

3

Schep 150 g blauwe bessen en de bosbessenjam door het beslag, zodat het beslag gemarmerd wordt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes, ze mogen tot de rand gevuld zijn.

4

Bak de blueberry muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer de Blueberry Muffins met de overige blauwe bessen.

Baktips

  • Blueberry muffins bewaar je buiten de koelkast, in de koelkast drogen de blueberry muffins uit. Verpak de muffins luchtdicht in een plastic bak of zak. Zo kun je twee dagen genieten van de Blueberry muffins.