Flag

Banoffee Cheesecake Cupcakes

6 - 12 cupcakes
Gemakkelijk
40
Een simpel rekensommetje: Cupcakes + banaan + roomkaas + karamel = onweerstaanbaar.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor 12 cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine of roomboter
100 mlmelk
2eieren (m, kamertemperatuur)
Voor de vulling
1 blikjegecondenseerde melk
snufjezout
Voor de cheesecake topping (voor 6 royale toppings)
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Wit
200 gMonChou zacht & luchtig
50 groomboter (zachte)
Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak (halve theelepel)
Voor decoratie (van 6 cupcakes)
1 - 2bananen (in plakjes)
Extra nodig
6 - 12Cupcakevormpjes
spuitzak met kartelmondje
spuitzak of snoepzak (voor decoreren met karamelsaus)
mixer met gardes
maatbeker
cupcake-/muffin bakvorm
steelpan

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Glazuur Wit
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak (halve theelepel)
1

Eenvoudig karamelsaus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje zout toe. 


Topping en decoratie voor 6 cupcakes!

De topping en decoratie in dit recept is voldoende voor 6 cupcakes. Met de Basismix voor Cupcakes kun je 12 cupcakes bakken. Wil je 6 Banoffee cheesecake cupcakes maken, gebruik dan de helft van de ingrediënten onder het kopje 'Voor de cupcakes' en bewaar de rest van de mix, goed luchtdicht verpakt, voor een volgende keer. Wil je 12 Banoffee cheesecake cupcakes maken, gebruik dan dubbel de genoemde ingrediënten onder het kopje 'Voor de cheesecake topping' en en plakjes banaan.

2

Verwarm de oven voor.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

3

Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes een beetje afkoelen. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de vulling in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is. Zorg dat je een beetje overhoudt om, de topping te decoreren.

4

Hoe maak je de cheesecake topping?

Maak het Glazuur Wit zacht door enkele minuten in warm water te leggen. Mix vervolgens het glazuur, de roomkaas, de zachte boter en het vanille aroma door elkaar met behulp van een mixer. Meng ca. 1 minuut tot je een stevige cheesecake topping krijgt.

5

Rozet spuiten

Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de zak met de roomkaascrème. Druk de zak zachtjes aan en spuit vanuit het midden mooie rozetten op de cupcakes. Leg op iedere cupcake 2 plakjes banaan en decoreer de banoffee cupcakes met behulp van een lepel met de zelfgemaakte salted caramel.