Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Babycakejes - Geboorte cupcakes

Snel te maken geboorte cupcakes. Deze babycakjes zijn een leuk en lekker alternatief voor de bekende beschuit met muisjes. Ook leuk als kraamcadeau!

12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Babycakejes - Geboorte cupcakes

Voor de geboorte cupcakes:

150 g margarine
3 eieren
150 g fijne kristalsuiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
150 g tarwebloem
mespuntje zout

Voor de garnering:

1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur of Dr. Oetker Gebaksglazuur
½ pak geboortemuisjes (roze of blauw)

Bakpapier

evt. muffin bakblik

Mixer met garden

1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiden:

Laat de boter en de eieren in minstens 3 uur op kamertemperatuur komen. Warm de oven voor. Zet de cakevormpjes in elkaar op de bakplaat of gebruik een muffinplaat en zet in elke holte een papieren cakevormpje. Knip een stuk bakpapier ter grootte van de bakplaat

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 130°C

Baktijd: ongeveer 25 Min.

2

Het geboorte cupcake beslag:

Klop met de mixer in ongeveer 5 minuten de boter, fijne suiker en vanillesuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en roer het glad. Zeef de bloem en zout boven de kom en spatel dit door het beslag voor de cupcakes.

3

Vormpjes vullen en bakken:

Verdeel het beslag over de cakevormpjes en dek ze af met bakpapier. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de babycakejes in 25 minuten goudgeel en gaar. Verwijder na 20 minuten het vel bakpapier. Zet de geboorte cupcakes op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen.

4

Geboorte cupcakes versieren:

Verwijder voorzichtig de papieren vormpjes. Bereid het glazuur naar keuze (roze of wit) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk op de geboorte cupcakes wat glazuur en strijk het uit met een met warm water natgemaakt mes. Bestrooi het glazuur direct met muisjes en laat het opdrogen. Zet de geboorte cupcakes in schone cakevormpjes.

Voedingswaarden Voor het recept Babycakejes - Geboorte cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1205kJ
287kcal
1638kJ
391kcal
Vet 11g 15g
Koolhydraten 42g 57g
Eiwit 3.4g 4.6g