Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Anijsduimpjes - geboortekoekjes

Traditionele geboortekoekjes in een nieuw jasje: roze of blauwe glazuur.

20 - 40 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Anijsduimpjes - geboortekoekjes

Voor de geboortekoekjes:

150 g boter of margarine
1 ei
100 g hazelnoten
1 el anijszaad
150 g basterdsuiker (gele/lichtbruine)
250 g tarwebloem
1 tl Dr. Oetker Backin
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen kaneel
mespuntje zout

Voor de garnering:

1 - 2 zakje Dr. Oetker Roze glazuur

Deegroller

Plasticfolie

Bakpapier

Bakplaat

bloem

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiding:

Laat de boter en het ei in minstens 3 uur op kamertemperatuur komen. Hak de hazelnoten grof. Wrijf de anijszaadjes wat fijner (in een vijzel of met de deegroller).

2

Geboortekoekjes deeg:

Klop de boter met de basterdsuiker met de mixer met garden in ca. 5 minuten tot een luchtige crème. Voeg het ei toe en klop 2 minuten op de hoogste stand. Zeef bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en zout boven de kom. Voeg hazelnoten en anijszaad toe.

3

Meng het tot een samenhangend deeg dat niet plakt, voeg eventueel nog 1-2 eetlepels bloem toe als het plakkerig is. Vorm van het deeg een rechthoekig blok, verpak het in plastic folie en leg het 1-2 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 130°C

Baktijd: 25 Min.

5

Bekleed de bakplaat met bakpapier en knip een tweede even groot stuk bakpapier af. Bestuif het bakpapier op de bakplaat dun met wat bloem. Leg het deeg erop, dek het af met het tweede stuk bakpapier en rol het deeg hierop uit tot een rechthoekige lap van met een dikte van ca. 6 mm. Snijd het deeg in repen van 4 cm en snijd deze weer in reepjes van 2 cm breed. Druk, met de duim of met een theelepeltje, in elke koekje aan één kant een deukje (een duimpje). Leg de geboortekoekjes niet te dicht op elkaar. Schuif de bakplaat midden in de oven en bak de geboortekoekjes in 25 minuten licht goudbruin en gaar.

6

Neem de bakplaat uit de oven en druk meteen in elk koekje met de duim aan één kant een deukje. Schuif de geboortekoekjes op het ovenrooster en laat ze helemaal afkoelen.

7

Geboortekoekjes versieren:

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een kommetje. Dip de geboortekoekjes aan de niet ingedeukte kant in het glazuur, laat het wat afdruipen en leg ze terug op het rooster. Herhaal het dippen voor een intensere roze kleur.

Voedingswaarden Voor het recept Anijsduimpjes - geboortekoekjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 446kJ
106kcal
1826kJ
435kcal
Vet 4.8g 20g
Koolhydraten 14g 58g
Eiwit 1.4g 5.6g